Kadro
Psk. Elmas ESER BAYSAL
Klinik Psikolog
Üniversite | Hollanda, University of Groningen, Fen Bilimleri, Psikoloji Bölümü (Bachelor in Science, Psychology) |
---|---|
Uzmanlık | Hollanda, PPO Eğitim Enstitüsü, Klinik ve Sağlık Psikolojisi Bölümü, Postmaster |
Bölüm | Yetişkin Bölümü |
İlgilendiği Yaş Aralığı | 18-65 |
Şube | Ankara – Merkez Kavaklıdere |
Yabancı Dil Terapi | Flemenkçe (Dutch) |
Biyografi
Elmas Eser Baysal, Hollanda da doğdu ve üniversite öncesi öğretimini Zwolle şehrinde tamamlayaral ve hemşirelik bölümünden mezun oldu.
Groningen Üniversitesi Psikoloji bölümünü okudu ve lisans diplomasini aldı. 2008 yılında Klinik & Gelişim Psikolojisi bölümünde Yüksek Lisans eğitimini tamamlayarak mezun oldu.
2008 yılında Groningen Adli Psikiyatri Merkezi’nde (Forensic Psychology) önce staj yaptı, daha sonra kadrolu olarak çalışmaya başladı. Bu süreç içinde yoğunlukla aile içi şiddet, ilişki terapisi (hetero/homo), cinsel sapkınlıklar (fetiş ve teşhircilik gibi), öfke kontrolü ve kişilik bozuklukları alanlarında çalıştı.
2010 yılında Sağlık Psikolojisi Eğitimi için hak kazandı ve iki yıl postmaster yaptı. Bu süreç içinde geniş alanda deneyim ve tecrübe edinebilmek için 2011 yılında Groningen Belediyesine ait olan PsyQ Psikiyatri Merkezi’nde çalıştı ve 2 yıl boyunca uyguladığı testler ve psikoterapiler için süpervizyon aldı.
2012 yılında tekrar Groningen Adli Psikiyatri Merkezi’de uzman psikolog olarak çalışan Elmas Eser Baysal, özellikle hükümlülerle, denetimli serbest kalan suçlular ve potansiyel suç davranışı ile birlikte bir psikiyatrik bozukluğu olan hastalarla çalıştı. Bireysel tedaviler (Bilişsel Davranış Terapisi, Psikoterapi, Şema Terapi, Travma vs) ve grup terapileri uyguladı. Ayrıca yüksek lisansını yapan stajer psikologlara eğitim ve süpervizyon verdi.
Beş yıl Holanda’da çalıştıktan sonra, Mayıs 2013 tarihinde Türkiye’ye geri döndü ve gönüllü olarak farklı projelere destek verdi.
Meslek hayatına 2014 Ocak ayından bu yana Madalyon Psikiyatri Merkezi’nde Klinik Psikolog olarak devam etmektedir. Therapy in Dutch
Sertifikalar ve Diğer Eğitimler:
- Lentis-PsyQ-Groningen, Psiko(diyagnostik) Teşhis Eğitimi, 200 saat 2010-2011
- Lentis Groningen, Durum Değerlendirme Eğitimi, 40 saat 2010-2011
- Hollanda VGCT (Bilişsel Davranış Bilimleri Enstitüsü), Temel Davranış Terapisine Giriş Eğitimi Sertifikası, 2011
- Hollanda VGCT (Bilişsel Davranış Bilimleri Enstitüsü, Temel Davranış Terapisi Genişletilmiş Kısım Eğitimi Sertifikası, 2011
- Dimence Deventer Eğitim Enstitüsü, VERS-Eğitimi (Duygu Durum Bozukluklarında Grup Dinamiği Eğitimi Sertifikası, 2009
- PPO-Egitim Enstitusu Groningen, (Grup Dinamigi egitimi), sertifika 2012
- Dimence Deventer Eğitim Enstitüsü, Agression Prevention Training Eğitimi, 2008
- PPO Enstitüsü, Farklı Modüller (teori & pratik) 2010-2011
- Gelişimsel Bozukluklar – 36 saat
- Nöropsikoloji – 36 saat
- Kişilik Bozuklukları – 36 saat
- Psikoterapiye Giriş – 60 saat
- Anksiyete & Duygudurum – 72 saat
- Bağımlılık ve Beslenme Bozuklulugu – 36 saat
- Psikotik ve Dissosiyatif Bozukluklar – 36 saat
- Yaşamın Üçüncü Aşaması – 12 saat
- Somatoform Bozukluklar ve Kronik Bedensel Hastalıklar – 36 saat
Yayınları:
- The effects of travel information presentation on driver behaviour, Karel A.Brookhuis, Matthijs Dicke, Rosanne L. Rademaker, Sander R.F.Grunnekemeijer, Jorien N.J van Duijn, Maarten Klein Nijenhuis, Nynke A. Benedictus, & Elmas Eser, University of Groningen, The Netherlands, Kitap Bölümü, Yayınlanan Kitap: Human factors for asistence and automation, D. De Waard, F.O. Flemisch, H. Oberheid and K.A. Brookhuis, (2008) pp. 431-444) Maastricht, the Netherlands Shaker Publishing
Yazıları

Aile İçi Şiddet
Dayak mı yiyorsunuz? Azarlanıyor musunuz? Size yasaklar mı konuluyor? Eski eşiniz tarafından rahatsız mı ediliyorsunuz? Cinsel ilişkiye mi zorlanıyorsunuz veya paranız zorla elinizden mi alınıyor? Tüm bunların sorumlusu nişanlınız, eşiniz, eski

Sosyal Fobi Nedir?
Sosyal fobi, diğer adı ile Sosyal Anksiyete Bozukluğu, bir kişinin sosyal durumlara karşı aşırı derecede korku duyduğu bir tür anksiyete rahatsızlığıdır. Bu korku, diğerleri tarafından eleştirilme, seyredilme ve yargılanma korkusundan kaynaklanır. Sosyal fobi iki şekilde görülür.

Yaygın Anksiyete Bozukluğu
Korku, kaygı, stres ve gerginlik herkesin yaşadığı duygulardır. Korkmak tehlike tehdidine karşı normal bir tepkidir. Gerçek olabilecek tehlikede korkunun bizi uyarma ve koruma işlevi vardır. Bazen korkular güvenli durumlarda da söz konusu olabilir.