Kadro
Psk. Nida DAL İDİKUT
Klinik Psikolog
Üniversite | Bilkent Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Psikoloji Bölümü |
---|---|
Uzmanlık | Bournemouth Üniversitesi, İnsani Bilimler Enstitüsü (Şeref öğrencisi) |
Bölüm | Yetişkin Bölümü |
İlgilendiği Yaş Aralığı | 18-65 |
Şube | Ankara – Merkez Kavaklıdere |
Yabancı Dil Terapi | İngilizce |
Biyografi
Uzman Klinik Psikolog Nida DAL İDİKUT Bilkent Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olduktan sonra yüksek başarı bursu ile girdiği Bournemouth Üniversitesi’nde yüksek lisansını ‘Çocuklukta nörolojik hastalıklar ve baş travmaları’ adlı projesi ile yüksek onur derecesi ile tamamlamıştır. Lisans eğitimi sırasında Ankara Medical Park Hastanesi’nde ve Gazi Üniversitesi Hastanesi’nde bireysel ve aile terapisi ile ilgili staj deneyimleri ve projelerini yürütmüştür.
Yüksek lisans eğitimi sırasında İngiltere’de birçok aile ve birey ile süpervizyon sürecinden geçmiştir. Bu sırada Bournemouth Üniversitesinde Bilişsel Davranışçı Terapi, Davranışçı Terapi, Kognitif Terapi, Cinsel Terapi, Aile Danışmanlığı ve Terapisi, Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi başta olmak üzere çeşitli eğitimler almıştır. MMPI, WISC-R, Kişilk tarama envanteri, Rorschach, Beier Cümle Tamamlama ve resim çizme gibi hem yetişkin hem de çocuk değerlendirme testlerinin uygulayıcısı olmuştur.
Meslek hayatına bir yandan Ankara da Özel Lokman Hekim Akay Hastaneside başlamış diğer yandan da Bilkent Üniversitesi’nde yarı zamanlı olarak akademisyenlik yapmıştır. Psikolojiye giriş, Psikolojik testler ve ölçümler derslerine 5 dönem boyunca yürütmüştür. Aynı zamanda çalıştğı hastanenin Üniversitesi olan Lokman Hekim Üniversitesinde hem psikolojik danışman hem de psikopatoloji dersi öğretim görevlisi olmuştur.
- Yüksek Lisans Bitirme Tezi: Çocukluk çağındaki kafa travmalarının yetişinliğe psikolojik ve nörolojik etkileri
Sertifikalar ve Diğer Eğitimler:
- WISC-R 4 Zeka Testi Eğitimi Uygulayıcı Sertifikası ve Süpervizör eğitimi, Rasyonel Psikoloji- İstanbul, Klinik Psikolog Dr. Murat ARTIRAN
- MMPI- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri Uygulayıcı Sertifikası Rasyonel Psikoloji- İstanbul, Klinik Psikolog Dr. Murat ARTIRAN
- Hacettepe Kişilik Ölçüm Envanteri Uygulayıcı Sertifikası Uzm. Çift Terapisti & Grup Terapisti Mehmet ARTIRAN
- Psikoterapilerde Görüşme Teknikleri ve Becerileri, Türk Psikologlar Derneği
- Bilişsel ve Davranışsal Psikoterapi Eğitimi Uygulayıcı Sertifikası, Bilgelik Enstitüsü, Uzman Klinik Psikolog Lütfü Kaan Özdemir
- Mindfulness, Bournemouth Üniversitesi, Dr Helen Bolderston
- Şema Terapi, Bournemouth Üniversitesi, Dr Simon Thompson
- Maruz Bırakma Terapisi, Bournemouth Üniversitesi, Dr Bernhard Angele
- Aile Danışmanlığı Uygulayıcı Sertifikası ve Süpervizörlük Eğitimi, Milli Eğitim Bakanlığı, Aknet Akademi
- Tematik Algı Testi, Madalyon Psikiyatri Merkezi, Psk. Dr. Nursen ORAL
- Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi, Psikoloji Akademisi TORUSAD onaylı uygulayıcı sertifikası, Doç. Dr. Itır Tarı Cömert
- Temel Hipnoz Eğitimi, APHADER
Konferans ve Tv Programları
- 31.01.2018 – Dost Tv – Panik atak nedir ?
- 10.03.2018- Lokman Hekim Akay hastanesi – Stresle baş edebilmek
- 20.03.2018 – Beypazarı, Ankara Konferansı – Çocuklarda davranış problemleri
- 14.04.2018- Lokman Hekim Hastaneleri canlı yayın program – Ergenlerde aşk acısı
- 6.02.2019 – Dost Tv- Obsessive Kompülsif Bozukluk nedir ?
- 23.02.2019 – Lokman Hekim Hastaneleri canlı yayın program – İyi bir evlilik
- 27.05.2019 – TV 8,5 – Asosyal bozukluk
- 31.05.2019 – Business Channel Türk – Psikolog olmak
- 02.07.2019- Kanal D, Günaydın Doktor- Panik atak
Yazıları

Obsesif Kompulsif Bozukluğu Anlamak ve Yönetmek
Takıntılar ve Zorlayıcı Düşünceler: Obsesif Kompulsif Bozukluğu Anlamak ve Yönetmek Dönemsel olarak bazı düşünce ve davranışlarımızdan dolayı takıntılı yani obsesif olduğumuzu düşündüğümüz anlar olmuştur.

Duygu Durum Bozuklukları
Ruh hallerimiz duygularımızla ne kadar örtüşüyor değil mi? Bizi her gün etkiliyorlar. Bazen üzgün, kederliyiz, bazen ise mutluyuz. Hatta aynı gün içinde ani değişimle üzgün ve mutlu bile olabiliriz. Çünkü her insan hayatında duyguların inişli çıkışlı zamanları olur en çokta dış etmenlerden dolayı. Bu durumda herkesin günlük rutininde, ani duygu iniş ve çıkışlarının yaşanması belli bir …

Stockholm Sendromu – Celladına Aşık Olmak
İlişkilerde aradığımız şeylerin en başında sevgi, sadakat ve saygı iken bazı durumlarda insanlar kendilerine saygı duymayan, kötü davranışlarda bulunan hatta bazen eziyet eden, fiziksel ya da psikolojik şiddet uygulayan kişilere karşı da olumlu duygu geliştirebiliyorlar.

İlişkilerin Sonucunda Klasikleşmiş Son
İlişkilerin sonucunda klasikleşmiş son : “Neden hep aynı tip insanları buluyorum ki” . Kadere bakın. Sanki insanlar değişiyor ama yaşananlar, sonlar tüm senaryo aynı, bir türlü mutluluğu, gerçek aşkı bulamıyorsunuz. Sanki bir kısır döngü gibi. Tesadüfen mi bu insanlar sizi buluyor yoksa mütemadiyen sizmi farkında olmadan o tip insanlara yöneliyorsunuz?

Neden Hep Aynı Senaryo, Hep Aynı Son?
İlişkilerin sonucunda klasikleşmiş son: “Neden hep aynı tip insanları buluyorum ki” . Kadere bakın. Sanki insanlar değişiyor ama yaşananlar, sonlar tüm senaryo aynı, bir türlü mutluluğu, gerçek aşkı bulamıyorsunuz.

Toksik İlişki
ZEHİR Mİ SEVGİLİ Mİ? Bizler neden bir ilişkiye başlarız. Mutlu olmak, gelişmek, belki de diğer yarımızı bulup sonsuz huzurda yaşamak için. Aslında temel amacımız kendimizi daha iyi hissetmek iken bazı ilişkiler bize tam tersi etki yapar; zarar verir ve kendimizi kötü hissetmemize neden olur.

Evlilikten mi Kendimizden mi Korkar Olduk?
Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de son yılda evlenme oranı yüzde on gibi ciddi bir düşüşte. Yıllar önce insanların en büyük hayali evlenip yuva kurmak ve çocuk sahibi olmak iken nasıl oldu da bu kadar evlenmekten korkar olduk.